Setup Menus in Admin Panel

SEO Röportaj Soruları ve Cevapları

Kuşkusuz, yetenek bulmak için bir görevdir. İyi yetenek neredeyse imkansızdır, özellikle internet pazarlamacılığı ve SEO söz konusu olduğunda, teori hakkında konuşabilen ancak yürütme söz konusu olduğunda çok fazla insanın olduğu yerlerde. Bu nedenle, çalışanı işe almadan önce görüşmeci, Arama Motoru Optimizasyonu kavramlarını iyi bildiğinden emin olacaktır.

SEO röportajına gitmeden önce okumanız gereken SEO Mülakat Soruları ve Cevaplarının bir listesini hazırladık.

Bilgi Tabanlı SEO Röportaj Sorular ve Cevaplar

İşte bazı temel SEO soruları, bir görüşmeci Arama Motoru Optimizasyonu hakkında bilginizi kontrol etmek için sorabilir:

Soru 1: “SEO” terimi ile ne anlıyorsunuz?

Ans: SEO “Arama Motoru Optimizasyonu” şeklinde kısaltıldı. Bir web sayfasının veya web sitesinin optimize edilmesini sağlayan, SERP’lerde (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) görünürlüklerini veya sıralamasını yükseltmek için yardımcı olan süreç kümesidir.

Soru 2: Bir web sitesi arama motoru dostu yapmak için ne yapacaksınız?

Ans:  Bir web sitesi arama motoru dostu yapan ana unsurların birkaçı, kelime sayısı, bağlantı metni, geri bağlantılar, giden bağlantılar, anahtar kelime vb.

Soru 3: SEO türlerini biliyor musunuz?

Ans:  Sayfa İçi SEO ve Sayfa Dışı SEO olarak adlandırılan iki tür SEO var.

Sayfa İçi SEO

Web sitelerinin tasarımını ve arama motorları tarafından doğru bir şekilde indekslenip taranabilmesini sağlamak için başlık, içerik, Meta etiketler, ALT etiket ve açıklama yazma gibi yerinde çalışma içeren bir web sitesini optimize etme sürecidir.

Sayfa Dışı SEO

Bu sitenin sıralamasını iyileştirmek için bir amaç ile çeşitli web sitelerinden backlinks kazanma yöntemidir. Bu yöntem makale gönderme, blog gönderme, forum, Basın yayınlanması, sınıflandırılmış ve çeşitli gibi çeşitli SEO adımları içerir.

Soru 4: SEO tekniklerinden haberdar mısınız?

Ans:  İki SEO tekniği var: Beyaz Şapka SEO ve Siyah Şapka SEO veya Negatif SEO.

Soru 5: Sitenize doğal bir backlink almanın en iyi yolu.

Ans:  Sitenize doğal bir geri bağlantı kurmanın en iyi yollarından bazıları blog yorumlama, makale pazarlaması, sosyal ağ sitesi profili, bağlantı değişimi, vb.

Soru 6: Çalıştığınız şirket web sitesi için ne yapacaksınız, tüm içeriği yeni bir alana taşımaya karar verir misiniz?

Ans:  Bu durumda, önceki siteyi yeni sayfalara kalıcı yeniden yönlendirme, yani 301 yönlendirme ile güncellemek önemli olacaktır. Bundan sonra, içeriğin çoğaltılmasını önlemek için önceki tüm içerikler aşağıya çekilmelidir.

Soru 7: Sıralamayı etkileyen bazı dışsal faktörler nelerdir?

Ans:  Harici faktörlerden bazıları sitede harcanan zaman, ziyaret başına sayfa görüntüleme sayısı, hemen çıkma oranı ve geri gelen ziyaretçilerdir.

Soru 8: SEO kampanyasının işe yarayıp yaramadığını nasıl kontrol edelim?

Ans:  Öncelikle, optimize edilecek olan ilgili anahtar sözcükleri ve anahtar kelimeleri kullanan tüm arama motorlarını aramak için bir girişimde bulunuldu. Analizden sonra, sonuçlar optimizasyon yöntemlerinin işe yarayıp yaramadığına işaret edecektir. Rapor düzenli olarak analiz edilmelidir. Ayrıca, web sitesinin istatistiklerinin başka bir yönü de trafiğin kökeniyle ilgili görüşmelerle ilgilenecektir.

Soru 9: Kendinizi güncel tutmak için okudunuz SEO Bloglar.

Ans: Kendinizi güncel tutmak için bloglar şunlardır:

  • Arama Motoru Dergisi
  • MOZ
  • SEOSmarty
  • Arama Motoru Arazi
  • Jimboykins

Soru 10: SEO’da kaç tane Meta Tag var ve karakterleri sınırlar?

Ans: SEO’da  iki tür Meta etiket var:

  • Açıklama Meta etiketi: 150 karakter sınırlaması
  • Anahtar Kelime Meta etiketi: 200 karakter sınırlaması

Soru 11: Anahtar kelime araştırmasına nasıl başlayacaksınız? Bunu yapmak için hangi araçları kullanırdınız?

Ans: Öncelikle, web sitenize trafik getirebilecek konunuza karar vermelisiniz. Bunun için, mümkün olan en iyi konuyu bulmak için Google Eğilimler’i kullanabilir veya Twitter’ın trend konuları üzerinde (coğrafi konumlara göre) kaldırabilirsiniz.

Anahtar kelimelere karar vermek için kullanılabilecek araçlardan bazıları, anahtar kelimelerin yanı sıra arama hacmini bulmak için anahtar kelime.io, ubersuggest.io ve Google Anahtar Kelime Planlayıcı’dır.

Soru 12: Dofollow ve Nofollow arasındaki fark.

Ans:

Dofollow bağlantısı

Sitenizin, arama motorları tarafından sayılan bir backlink işlevi gördüğü sıralamasını artıran bir köprüdür.

Nofollow bağlantısı

Arama motoruna talimat vermek için kullanılan bir HTML özellik değeri, bir köprünün arama motorunun dizinindeki bağlantı hedefinin sıralamasını etkilememesi gerektiğidir.

Soru 13: Anahtar kelime akışıyla ne anlıyorsunuz?

Ans:  Anahtar Kelime Akışı, web siteniz için en iyi anahtar kelimeyi analiz etmek ve seçmek ve web sitenize hedeflemek anlamına gelir. Biri her kelimeyi sapına indirir. Örneğin, “araştırmak”, “araştırır”, “araştırılmış”, hepsi bir arama dizininde sadece kök sözcük haline gelir veya “araştırır”.

Bu, arama teriminde kullanılan herhangi bir arama teriminin, sağlanan anahtar kelimenin tüm varyasyonlarını bulmasını sağlayan anlamına gelir. Böylece arama deneyimini geliştirir.

Soru 14: Canonical sorunu nedir? Onları nasıl çözeceksiniz?

Ans: Canonical sorunu, yinelenen sayfalarla ilgilidir. Örneğin, bir site aynı içeriğe sahip 2 sayfadan farklı URL’lere sahipse ve yönlendiremiyorsanız, kurallı bir etiket kullanırsınız. Sitenizdeki baş bölümünde kullanılacaktır.

Kurallı bir sorunu düzeltmek için, yanlış URL’ye gitmeye çalışırken ziyaretçileri doğru sürüme yönlendirmek için kanonik bir yönlendirme yapmanız gerekir.

Soru 15: Rakibinizin sitesine geri dönüş sayısını nasıl kontrol edersiniz?

Ans:  Google’da bağlantı operatörü ve Backlink bulucu, Site Gezgini, Backlink Watch, Alexa vb. Gibi çeşitli harici araçların kullanılması, rakiplerinin sitesine geri dönüşlerin sayısını bilebilir.

Yaygın olarak beklenen SEO röportaj soruları ve cevapları

Birkaç SEO sorusu vardır, anket uygulayıcı, hangi SEO temelli profil için başvurduğunuzdan bağımsız olarak size soracaktır. Bunlardan bazıları:

SORU 1: Sizi SEO endüstrisine çeken nedir?

Ans: Dürüstlük burada anahtar!

Neden bu işe en başta başvurduğunuzu düşünün? Endüstrinin itibarı yüzünden mi? Ya da belki olağanüstü bir büyüme sunuyor? Ya da bu sektördeki yüksek ücretli işler?

Görüşmeci burada, sektöre olan bağlılığınızı test etmek ve mevcut havuzdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayan bilgileri öğrenmek istiyor. Bu nedenle, sektör için genel olarak tam heyecan ve bağlılık ile cevap verin. Kariyerinizi ilerletmek, bilginizi genişletmek ve yeni beceriler öğrenmek için iyi bir itibar ve çok sayıda fırsattan dolayı sektöre çekildiğini söyleyebilirsin.

Bu cevap, uzun vadede sektöre olan bağlılığınızı ve becerilerinizi sürekli iyileştirme ve geliştirme isteğinizi yansıtacaktır.

SORU 2: SEO’da çalışmaktan en çok neyi beğeniyorsunuz?

Ans: Dürüst olman gereken SEO sorularından biri. Gününüzde hangi görevleri beklediğinizi ve hangi alanlarda çalıştığınızı (özellikle) göz önünde bulundurmalısınız. Ancak, sadece ‘kolay’ görevler için gitmediğinize dikkat edin. Almak istediğiniz zorluklardan bahsedin.

SORU 3: Dijital pazarlama deneyiminizin işimize nasıl fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz?

Ans: Bu soru, kişisel deneyimleriniz ve geçmişte neler yaptığınız ve becerilerinizin genel olarak işletmeye nasıl fayda sağlayacağı ile ilgilidir. Ayrıca, bir çok şeyi öğrenmenize yardımcı olan özel SEO hikayenizden ve bu bilginin işinize nasıl yardımcı olabileceğini konuşun.

Başvuru sahiplerinin geri kalanından hangi yollardan farklı olduğunuzu yanıtlamanız ve bu nedenle sizi deneyim, bilgi ve beceriler açısından benzersiz kılan şey hakkında dikkatli düşünmeniz gerekir. Ayrıca, iş üzerinde nasıl olumlu bir etkisi olacaktır.

SORU 4: Dijital pazarlama sektöründe 5 yıl içinde kendinizi nerede görüyorsunuz?

Ans: Görüşmeciler bu soruyu sorduklarında, kişisel arzularınız hakkında konuşmanızı beklemiyorlar. Bir şirket yeni bir çalışanı işe aldığında, büyük bir yatırım yapıyorlar!

Bu nedenle işe alım yöneticileri, yatırıma değip değmeyeceğinizi bilmek isterler. Profesyonel olarak büyümeyle birlikte şirkete sadık kalacağınızı bilmek istiyorlar. Problem çözme becerilerinde seni test etmek istiyorlar.

Aşağıdaki konular hakkında konuşun:

  • Başvurduğunuz profilin ilgi alanı
  • Temel güçlü yönler ve şirkete nasıl fayda sağlayabilecekleri
  • Profesyonel amaçlar

Kişiselleştirilmiş Görüşmeler Sorular

SEO Fresher İşler

SEO Fresher işi için başvurmaya hazırlanırken, önce temel bilgilerle kapsamlı olmanız gerekir.  Röportaj  için görünmeden önce, yeni başlayanlar için SEO sorularına bir göz atın ve en iyi SEO soruları ve cevapları ile iyice hazırlayın 2017.

Soru 1: SEO alanında çalışmayı dört gözle bekliyor musunuz?

Ans: Siz daha taze olduğunuz için, her zaman enerjik ve öğrenmeye açık olmanız beklenir. Bu nedenle, bu soruya daha fazla öğrenmeye açıklık getirmeli, en çok ilginizi çeken konular hakkında konuşmalısınız. Sayfa içi SEO veya sayfa dışı SEO mu?

SEO mülakat sorularının çoğu, en az deneyime sahip oldukları veya daha önce hiç deneyimi olmadığı için teoriktir. Bu yüzden yukarıdaki önerilen Arama Motoru Optimizasyonu sorularını okuyabilirsiniz!

SEO Yönetici İşler

Soru 1: Bir web sitesini optimize etmek için hangi adımları takip edersiniz?

Ans: Bir web sitesini optimize etmek için, aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Anahtar Kelime Araştırması

Tüm arama optimizasyonu, anahtar kelime araştırmasıyla başlar. Mevcut arama manzaralarını ve anahtar kelimelerinizi anlamak önemlidir. Bu, herhangi bir pazarlama stratejisinin başlangıcında ve aynı zamanda tekrar değerlendirilmesinde yardımcı olacaktır. Bu sayılar sürekli değiştiği için, kendinizi güncel tutmak zorundasınız.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanmak, bulunduğunuz yer ve sektörle başlamak çok önemlidir.

  • Anahtar kelimelerle olağanüstü içerikler oluşturun

İçerik oluştururken, anahtar kelimeleri göz önünde bulundurmalısınız. İçeriğin ana nedeni, onu arayan izleyiciye ulaşmaktır. Doğru anahtar kelimelerle, içeriğin etkili bir şekilde ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Anahtar kelimeleri mümkün olduğunca çok, ancak doğal olarak kullanmayı deneyin.

  • Web sitenizi hızlandırın

Yavaş çalışan web siteleri bir lanettir. Sayfanızın her zaman hızda olduğundan emin olmak önemlidir. Bunu, Google Speed ​​Insights adlı bir araçla yapabilirsiniz. Bu araç, sayfanızın yavaş çalışıp çalışmadığını ve nasıl hızlandırılacağına dair önerilerde bulunmanıza yardımcı olur.

  • Sayfa başlıklarını güncelle

İşletmelerin çoğunun, yalnızca işletmenizin adı olarak sayfa başlıkları vardır. En iyi arama adları genellikle şehir + servis biçimini takip eder. Örneğin, Delhi – Digital Vidya en iyi arama ismi olabilir bir sayfa başlığıdır.

Soru 2: Dijital içerik üretirken yaygın SEO hataları nelerdir?

Ans: İnsanlar genellikle dijital platformlarda içerik yazarken aşağıdaki yaygın SEO hatalarını yaparlar:

  • Yanlış kelimeleri kullanma
  • Yönlendirme ile ilgili sorunlar
  • SEO mitler düşen av

SEO Uzmanı İşler

SORU 1: Hiç bağlantı cezalarıyla uğraştın mı? Nasıl?

Ans: Bağlantıyı belirledikten sonra bunları kaldırmayı ve silinemeyeni reddetmeyi deneyin.

Bağlantı cezalarıyla uğraşmak aşağıdaki adımları içerir:

  • Tüm geri bağlantıları bulun: Bu, Google Web Yöneticisi Araçları’nın yardımıyla yapılabilir.
  • Kötü backlinkleri tanımlayın: Kötü backlinkleri tanımlamak için en iyi araçlardan biri Backlink izler.
  • Bozuk linklerin kaldırılmasını isteme: Tüm talepler web sitesinin e-posta adresinden gönderilmelidir. Bundan sonra, isteklerinizi takip etmeniz ve e-postalarınızı kimin açtığını görmeniz gerekir.
  • Kaldırılamayanları reddetme: Bir reddetme raporu oluşturmadan önce, tüm geri bağlantıları kaldırmak önemlidir. “Disavow” etiketini kullanarak silemeyeceğiniz tüm bağlantılara etiketler ekleyin.

Soru 2: Bir site için ayrı SEO yöntemleri uyguladıktan sonra, herhangi bir geliştirme gerçekleştirmediyseniz. Bir sonraki adımın ne olurdu?

Ans: İlk adım, sorunların giderilmesi olacaktır. Öncelikle, yeni bir proje olup olmadığını not etmek önemlidir. Bir sonraki adım, rekabetçi analiz çalışmasıyla birlikte optimize edilmesi gereken site için alakalı anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini analiz etmeyi içerir.

İki durum olabilir:

Web sitesi ve sayfalar dizine eklenmiştir ve ilk üç sayfada görünmektedir, ancak ilk üç sayfada görünmemektedir, bu yüzden sayfa açıklamaları, sayfa başlıkları, sayfa metni vb. Üzerinde bazı dönüşümlere ihtiyaç vardır. Ancak, web sitesi hala endekslenmemişse veya endeksten düşmüş, bazı büyük sorunlardan oluşabilir ve toplam yeniden çalışma gerekebilir.

SEO Yöneticisi İşler

Bir SEO Yöneticisi’nin profili için başvuruyorsanız  , görüşme için görünmeden önce iyi bir deneyim sahibi olmanız gereken deneyimli bir SEO mülakatı soruları ve cevapları bulunmaktadır.

Soru 1: Sıralamayı arttırmak için, cezadan kaçınmak için ne yapılması gerekmiyor?

Ans: Bir kişi, düşük kaliteli ve spam içerikli bağlantıları kaldırmak için Google Disavow aracını kullanabilir. Tüm kötü kalite bağlantılardan kurtulduktan sonra, sosyal medya, forum gönderimi, makale gönderimi, misafir kaydı ve blog yorumu gibi Google Penguin ve Panda tarafından onaylanan beyaz şapka SEO tekniklerinden otantik ve kaliteli bağlantılar oluşturacaksınız. .

Soru 2: Bir kullanıcının Facebook sayfamızdan olumsuz bir geri bildirim aldığını varsayalım, bunu nasıl ele alırsınız?

Ans: Olumlu geri bildirimler şirketin motivasyonunu arttırıyor ve şirketin güçlü yönlerini yansıtıyor ancak olumsuz geri bildirimlerle başa çıkma, şirketin problem çözme ve çevrimiçi itibar yönetimi becerilerini sergiliyor. Olumsuz geri bildirimi kabul etmek ve kök nedenini bulmak için problemin ayrıntılarına girmek ana sebeptir. Bu, mevcut müşterilerin elde tutulmasını artıracak ve böylece müşteri memnuniyetine yardımcı olacaktır.

Soru 3: SEO tabanlı profillerinizde hata yaptınız ve bunları nasıl düzeltdiniz?

Ans: “Hatalı insan”

Kimse mükemmel değildir ve hepimiz hata yaparız. Burada görüşmeci dürüst olmanızı ve problem çözme becerilerinizi test etmenizi bekliyor. Örneğin, insanlar genellikle bu çok temel hataları SEO profillerinde yaparlar:

Arama motoru tarayıcılarının dizin oluşturmasını ve böylece sitenizi sıralamasını zorlaştırın. İnsanların çoğu, sitelerini Google Web Yöneticisi aracına eklemeleri gerektiğinden habersiz (şu anda Search Console olarak adlandırılmaktadır). Google Web Yöneticisi aracına ‘web sitesine ekle’ seçeneğini tıklayarak bu hatayı düzeltebilirsiniz.

Bunlar deneyimli 2017 adayları veya Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) uzmanları için SEO röportaj soruları ve cevaplarından bazılarıdır.

SEO Röportaj için Pro İpuçları

İşte üzerinde çalışmanız gereken bazı ipuçları:

1. Güncellenmiş LinkedIn profili

LinkedIn profiliniz yok mu? Dijital pazarlama endüstrisine uygun olduğunuzu düşünüyor musunuz? LinkedIn profilinizi oluşturun, çevrimiçi varlığınız üzerinde çalışın.

2. Öğrencilerinizi uygulayın

SEO temelli profillerde yürütme her şeydir. Öğreniminizi işinizde endüstri uzmanlarından nasıl uygulamaya çalıştığınız hakkında konuşun. Aynı zamanda sizin için çalıştığınız hakkında konuşabilir ve kendi doğaçlamalarınızla birlikte bundan ne fayda sağladınız? Bu sadece bonus puanlarınızda size yardımcı olmayacak, görüşmeci tutumunuzu ve zihninizi anlayacaktır.

3. Dürüstlük her yerde çalışır

Bir şey biliyorsanız, bunun hakkında konuşun ve açıklayın. Ancak bir şey bilmiyorsanız, itiraf edin ve bunu öğrenim listenize ekleyeceğinizi bildirin.

4. şirket hakkında araştırma

Başvurduğunuz firmanın iç kısmını bilin. Tüm hizmetler neler sağlıyor? Blogları var mı? Yaptıkları en ünlü blog yayını nedir?

5. Güçlü yönlerinizi bilin

SEO alanındaki güçlü yönlerinizi bilin. Onları güvenle konuşun.

6. Bilginizi paylaşın

Güvensizlik hiç kimseye iyi davranmadı. Bu nedenle, bilginizi ve deneyimlerinizi açık bir şekilde paylaşın ve aynı zamanda yeni tartışmalara ve fikirlere açık olun.

7. para fikirli ses

Para motivasyon faktörüdür. Kabul edilmiş. Ancak paraya saygılı olmak hiç iyi sonuç vermedi. Bu nedenle, röportajın başlangıcında kendinize paradan kaçınmayın.

8. Yolunuza gülün

Hoş bir kişilik, her zaman kimlik bilgilerinize eklenecektir. Kendine güvenini yansıtır ve pozitif titreşimler getirir!

Kariyerinizi dijital pazarlamada oluşturmak, ancak SEO hakkında en az bilgi sahibi olmak istiyorsanız (hem teorik hem de pratik olarak), endişelenmeyin. Yeni SEO becerilerini her zaman öğrenebilir ve geliştirebilirsiniz. 

0 Yorum Bulunuyor "SEO Röportaj Soruları ve Cevapları"

Mesaj Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 - 2018 "mertozturk.com"
X